Wegańskie pierożki razowe i pieczone
Czego potrzebujemy?
-2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
-2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
-1 szklanka gorącej wody
-sól(u mnie himalajska)
-2 łyżki oleju rzepakowego
-farsz z kapusty kiszonej(przepis na kapustę kiszoną-KLIK) i grzybów
PRZEPIS NA PYSZNY FARSZ-(klik)
-mąkę zalewamy gorącą wodą z dodakiem oleju i soli.
-ciasto dobrze zagniatamy
-odstawiamy przykrywając ściereczkę na około 20 min
-rozwałkowujemy ciasto i wycinamy kółka - ja to robię szklanką
-nakładamy farsz i zlepiamy
-blaszkę wykładamy folią aluminiową, a ją skrapiamy olejem
-układamy pierożki
-pieczemy około 20-30min w temperaturze ponad 200stopni (trzeba zaglądać, aż się zrumienią)
SMACZNEGO!! :)
Uwielbiam pirogi pod każdą postacią, a te wyglądają przepysznie ! Na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuń