Zdorwy fast food, czyli domowy HAMBURGER
Czym różni się mój hamburger
Czym różni się mój hamburger
od hamburgera kupnego?
Moja wersja jest bez pszennej bułki ze spulchniaczami, pseudo kotleta składającego się ze zmielonych skórek, ścięgen oraz bez dodatku starych i konserwowych warzyw.
Czego potrzebujemy?
-1 bułka graham z ziarnami na zakwasie
-pomidor
-1 bułka graham z ziarnami na zakwasie
-pomidor
-ogórek małosolny
- upieczona pierś z indyka
Mięso pieczemy w piekarniku z dodatkiem ulubionych przyprw. Po ostudzeniu wkładamy do przeciętej bułki wraz z warzywami
Do hamburgera można dodać sosy, OCZYWIŚCIE DOMOWE, NIE KUPNE :)
Sos czosnkowy:-jogurt naturalny
-koperek
-czosnek (wyciśnięty przez praskę)
-wszystko razem miesamy
Sos pomidorowo-paprykowy:
-papryka
-pomidor
-chilli
-sól
-pomidora i paprykę kroimy na małe kawałki
-dusimy bez obsmażania z dodatkiem przypraw na patelni
Do hamburgera można dodać sosy, OCZYWIŚCIE DOMOWE, NIE KUPNE :)
Sos czosnkowy:-jogurt naturalny
-koperek
-czosnek (wyciśnięty przez praskę)
-wszystko razem miesamy
Sos pomidorowo-paprykowy:
-papryka
-pomidor
-chilli
-sól
-pomidora i paprykę kroimy na małe kawałki
-dusimy bez obsmażania z dodatkiem przypraw na patelni
GOTOWE!
SMACZNEGO I NA ZDROWIE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz