niedziela, 18 maja 2014

Hamburger

Zdorwy fast food, czyli domowy HAMBURGER
Czym różni się mój hamburger 
od hamburgera kupnego?

Moja wersja jest bez pszennej bułki ze spulchniaczami, pseudo kotleta składającego się ze zmielonych skórek, ścięgen oraz bez dodatku starych i konserwowych warzyw.


Czego potrzebujemy?
-1 bułka graham z ziarnami na zakwasie
-pomidor
-ogórek małosolny
-kapusta kiszona ( u mnie domowa KLIK)
-cebula

-sałata
- upieczona pierś z indyka

Mięso pieczemy w piekarniku z dodatkiem ulubionych przyprw. Po ostudzeniu wkładamy do przeciętej bułki wraz z warzywami


Do hamburgera można dodać sosy, OCZYWIŚCIE DOMOWE, NIE KUPNE :)


Sos czosnkowy:-jogurt naturalny
-koperek
-czosnek (wyciśnięty przez praskę)

-wszystko razem miesamy

Sos pomidorowo-paprykowy:
-papryka

-pomidor
-chilli
-sól

-pomidora i paprykę kroimy na małe kawałki 

-dusimy bez obsmażania z dodatkiem przypraw na patelni


GOTOWE! 





SMACZNEGO I NA ZDROWIE!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz