niedziela, 18 maja 2014

Gulasz z soczewicą

Gulasz z soczewicą


Czego potrzebujemy?
-50g soczewicy
-100g wołowiny
-1 papryka
-groszek zielony mrożony- 3 łyżki
-pieczarki - 5 sztuk
-1 łyżka sosu sojowego
-pieprz
-oregano
-sok z cytryny


-mięso marynujemy- sos sojowy , sok z cytryny + przyprawy. Pozostawiamy na całą noc lub kilka godzin
-mięso dusimy na patelni (bez obsmażenia)
-soczewice gotujemy w wodzie przez około 20min
-warzywa gotujemy na parze

Gdy wszystkie składniki będą już gotowe razem je łączymy i jemy! :)


PAMIĘTAJ, ŻE GOTUJĄC NA PARZE , WARZYWA ZACHOWUJĄ SWÓJ NATURALNY KOLOR ORAZ SMAK. PONADTO ZACHOWANE SĄ CENNE WITAMINY I ENZYMY, NIŻ W PRZYPADKU TRADYCYJNEGO GOTOWANIA!






SMACZNEGO!!

2 komentarze:

  1. Jaka wartość energetyczna jest w tej potrawie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :)!

      -360 kcal
      -41 g białka
      -41 g węglowodanów
      -5 g tłuszczu

      Usuń