Gulasz z soczewicą
Czego potrzebujemy?
-50g soczewicy
-100g wołowiny
-50g soczewicy
-100g wołowiny
-1 papryka
-groszek zielony mrożony- 3 łyżki
-pieczarki - 5 sztuk
-1 łyżka sosu sojowego
-pieprz
-oregano
-sok z cytryny
-mięso marynujemy- sos sojowy , sok z cytryny + przyprawy. Pozostawiamy na całą noc lub kilka godzin
-mięso dusimy na patelni (bez obsmażenia)
-soczewice gotujemy w wodzie przez około 20min
-warzywa gotujemy na parze
Gdy wszystkie składniki będą już gotowe razem je łączymy i jemy! :)
PAMIĘTAJ, ŻE GOTUJĄC NA PARZE , WARZYWA ZACHOWUJĄ SWÓJ NATURALNY KOLOR ORAZ SMAK. PONADTO ZACHOWANE SĄ CENNE WITAMINY I ENZYMY, NIŻ W PRZYPADKU TRADYCYJNEGO GOTOWANIA!
SMACZNEGO!!
Jaka wartość energetyczna jest w tej potrawie?
OdpowiedzUsuńWitam :)!
Usuń-360 kcal
-41 g białka
-41 g węglowodanów
-5 g tłuszczu