Sernik bananowo-daktylowy na spodzie owsiano-kawowym
Czego potrzebujemy?
Masa serowa:
-500g twarogu półtłustego
-100g twarogu chudego
-12 daktyli namoczonych
-2 banany
Masa serowa:
-500g twarogu półtłustego
-100g twarogu chudego
-12 daktyli namoczonych
-2 banany
-2 jajka
-1 pomrańcza
-1 pomrańcza
Spód:
-szklanka płatków owsianych
-1/4 szklanki słonecznika (zmiksowany na pył)
-łyżeczka kawy zbożowej
-2 łyżki oleju kokosowego
-szklanka płatków owsianych
-1/4 szklanki słonecznika (zmiksowany na pył)
-łyżeczka kawy zbożowej
-2 łyżki oleju kokosowego
-daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy, aż zmiękną. Następnie blendujemy na gładką masę
-twaróg, jajka, krem daktylowy, banany oraz pomarańczę wrzucamy do mieksera i miksujemy na gładką masę.
Spód:
-wszystkie składniki dokładnie zgniatamy.
-formę wykładamy folią do pieczenia, a następnie wykładamy spód i dobrze ugniatamy. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 20-30minut.
Po upływie czasu wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20min, temp. 200C
Następnie wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do piekarnika na około 45-50min, temp. 150C. Jeśli chcemy uzyskać jasny, blady sernik przykrywamy go folią.
Po upieczeniu zostawiamy sernik do ostygnięcia w piekarniku z delikatnie uchylonymi drzwiami. Następnie chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Sernik jest bardzo kremowy, rozpływa się w ustach :)
Spód:
-wszystkie składniki dokładnie zgniatamy.
-formę wykładamy folią do pieczenia, a następnie wykładamy spód i dobrze ugniatamy. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 20-30minut.
Po upływie czasu wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20min, temp. 200C
Następnie wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do piekarnika na około 45-50min, temp. 150C. Jeśli chcemy uzyskać jasny, blady sernik przykrywamy go folią.
Po upieczeniu zostawiamy sernik do ostygnięcia w piekarniku z delikatnie uchylonymi drzwiami. Następnie chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Sernik jest bardzo kremowy, rozpływa się w ustach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz