wtorek, 10 czerwca 2014

Pstrąg faszerowany pomidorami


Pstrąg faszerowany pomidorami


Czego potrzebujemy?
-1 pstrąg
-1 pomidor
-1 marchew
- kawałek kapsty młodej
-2 łyżki kaszy graczenej niepalonej
-2 łyżki kaszy jaglanej
-przyprawa pomidorowo-czosnkowa z czarnuszką
-pestki dyn
-łyżka jogurtu naturalnego
-sok z cytryny 
-pieprz
-sól ( u mnie himalajska)

Pstrąga myjemy, suszymy i faszerujemy pomidorami pokrojonymi w plasterki. Następnie posypujemy przyprawą , zawijamy w folię i pieczemy około 30min w temp 180C
-gotujemy kaszę gryczaną z jaglaną około 15 min (po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy pestki dynii)
Po upieczeniu pstrąga i ugotowaniu kaszy przyżądzamy surówke:
marchew oraz kapustę kroimy na drobne kawałki, następnie dodajemy jogurt, sok z cytryny, pieprz oraz sól. Zgniatamy rękami do puszczenia soku z warzyw.


Całość przkładamy na talerz i jemy! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz