Zupa krem z soczewicy
Czego potrzebujemy?
-soczewica (u mnie zielona) 4 łyżki
-soczewica (u mnie zielona) 4 łyżki
-cebula mała
-1 marchew
-5g masła 82%
-sól (u mnie himalajska)
-pieprz
-liść laurowy
-pół łyżeczki jogurtu naturalnego(można pominąć)
-pietruszka
-Soczewicę płuczemy pod wodą
-sól (u mnie himalajska)
-pieprz
-liść laurowy
-pół łyżeczki jogurtu naturalnego(można pominąć)
-pietruszka
-Soczewicę płuczemy pod wodą
-Soczewicę gotujemy przez około 20min z dodatkiem, marchwi i liścia laurowego
-Cebulkę podsmażamy na maśle, na małym ogniu z dodatkiem soli i pieprzu
-Gotową cebulkę przekładamy do garnka z soczewicą i blendujemy na gęsty krem
-Gotową zupę nakładamy do miseczki, dodajemy jogurt naturalny i pietruszkę
-Gotową cebulkę przekładamy do garnka z soczewicą i blendujemy na gęsty krem
-Gotową zupę nakładamy do miseczki, dodajemy jogurt naturalny i pietruszkę
GOTOWE!
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz