Ostra potrawka z mintajem i orzechami
włoskimi na parze
Co będzie nam potrzebne?
-drobno pokrojona kapusta włosa (1 szklanka)
-1 ząbek czosnku
-1 cebula
- 1 papryka
- 5 pomidorów
-papryka chilli
-sól ( u mnie himalajska)
-koperek
-brokuł
-parowar lub garnuszek
-mintaj
Kapustę, cebulkę oraz czosnek i paprykę drobno kroimy i wkładamy do parowara (górna miska). Gotujemy około 30 min, następnie wkładamy pokrojone na większe kawałki pomidory, mintaja i brokuł. Nastawiamy na kolejne 30 min. Trzeba sprawdzać aż wszystki składniki będą miękkie.
Na koniec posypujemy orzechami włoskimi
PYSZNIE, SMACZNIE ORAZ ZDROWO. BARDZO PROSTA , A ZARAZEM SYCĄCA POTRAWKA DLA KAŻDEGO
GOTOWE :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz