piątek, 2 maja 2014

Mintaj z warzywami i pestkami dyni


Co będzie nam potrzebne?

-mintaj
-mieszanka sałat (ja kupiłam gotową mieszankę)
-mała marchewka
-ciemne pestki dyni
-1 duży ziemniak lub dwa małe
-brokuł
-kalafior
-łyżka jogurtu naturalnego(bez mleka w proszku)
-odrobina czosnku


-myjemy dokładnie ziemniaka i gotujemy w skórce do miękkości
-mintaja, brokuł oraz kalafiora gotujemy na parze lub w wodzie. Rybę można upiec w folii , w piekarniku
-mieszankę sałat przekładamy do miski, kroimy cienko marchew oraz dodajemy pestki dyni. Możemy dodać swoje ulubione przyprawy. Ja użyłam tylko pieprzu
-ugotowanego ziemniaka obieramy ze skórki i kroimy na plastry, układamy na talerzu. Obok niego kostkę mintaja , a na niego nakładamy jogurt naturalny z potartym czosnkiem. Nakładamy również sporą porcję warzyw i gotowe!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz