sobota, 19 lipca 2014

Najlepsza zupa krem z pieczonej papryki, pomidorów i dodatkiem tofu


Najlepsza zupa krem z pieczonej papryki,

pomidorów i  dodatkiem tofu 


Czego potrzebujemy?
-4 średnie pomidory
-2 duże papryki
-100g tofu
-suszona lub świeża bazylia
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-sól, pieprz

Paprykę, pomidora, cebulę oraz czosnek kroimy na małe kawałki. Posypujemy

solą, pieprzem. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy

 folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40 min, 150C.

Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy 50g tofu i blendujemy na gęsty

krem. Resztę tofu kroimy w kostkę, świeżą bazylię( może być suszona)

siekamy i posypujemy wierzch zupy.

Smacznego i na zdrowie!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz