Najlepsza zupa krem z pieczonej papryki,
pomidorów i dodatkiem tofu
pomidorów i dodatkiem tofu
Czego potrzebujemy?
-4 średnie pomidory
-2 duże papryki
-100g tofu
-suszona lub świeża bazylia
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-sól, pieprz
Paprykę, pomidora, cebulę oraz czosnek kroimy na małe kawałki. Posypujemy
solą, pieprzem. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy
folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40 min, 150C.
solą, pieprzem. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy
folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40 min, 150C.
Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy 50g tofu i blendujemy na gęsty
krem. Resztę tofu kroimy w kostkę, świeżą bazylię( może być suszona)
siekamy i posypujemy wierzch zupy.
krem. Resztę tofu kroimy w kostkę, świeżą bazylię( może być suszona)
siekamy i posypujemy wierzch zupy.
Smacznego i na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz