sobota, 5 lipca 2014

Krewetki z chilii w mleku kokosowym

Krewetki z chilii w mleku kokosowym


Czego potrzebujemy?
-szklanka mleka kokosowego
-250g krewetek koktajlowych
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki soku z cytryny
-łyżka pokrojonego szczypiorku
-100g makaronu żytniego
-1 czerwona papryczka chilii
-2 łyżki świeżej kukurydzy
-sól (u mnie himalajska)
-curry
-pieprz


-czosnek podsmażamy na kilku kroplach oleju. Dodajemy krewetki, papryczkę chilii, kukurydzę. Mieszamy i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy mleczko kokosowe, sok z cytryny, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 10 min.
-gotujemy makaron, dodajemy do krewetek i mieszamy. Na koniec posypujemy szczypiorkiem i GOTOWE! :)




1 komentarz:

  1. Osobiście wydaje mi się, że chili jest zbyt intensywne dla krewetek i po prostu zabija ich delikatny,charakterystyczny smak.

    OdpowiedzUsuń