Ciasteczka owsiano-jaglane
Czego potrzebujemy?
-4 łyżki kaszy jaglanej
-4 łyżki kaszy jaglanej
-10 łyżek płatków owsianych
-1 średni banan (ok. 120g)
-1 łyżka miodu pszczelego (20g)
-1 jabłko(ok. 80g)
- jajko
-1 łyżeczka siemienia lnianego
-szczypta cynamonu
-1 łyżeczka siemienia lnianego
-szczypta cynamonu
-folia do pieczenia
-kilka kropelek oleju
-4 łyżki kaszy jaglanej gotujemy al dente,
-prażymy jabłko w garnuszku bądz na patelni z dodatkiem wody i cynamonu do miękkości. Ostudzone dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, płatki owsiane, rozmącone jajko, miód, siemie lniane. Mieszamy.
-4 łyżki kaszy jaglanej gotujemy al dente,
-prażymy jabłko w garnuszku bądz na patelni z dodatkiem wody i cynamonu do miękkości. Ostudzone dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, płatki owsiane, rozmącone jajko, miód, siemie lniane. Mieszamy.
-blaszkę wykładamy folią do pieczenia i skrapiamy olejem
-nakładamy masę łyżeczką i pieczemy w 200-250C przez 15 min. Ja piekłam w 250C, wszystko zależy od piekarnika
Wartość energetyczna wszystkich ciastek
(łącznie wyszło 6 większych, grubych ciastek):
kcal: 856 kcal
białko: 24g
węglowodany: 146g
tłuszcz: 11g
-nakładamy masę łyżeczką i pieczemy w 200-250C przez 15 min. Ja piekłam w 250C, wszystko zależy od piekarnika
Wartość energetyczna wszystkich ciastek
(łącznie wyszło 6 większych, grubych ciastek):
kcal: 856 kcal
białko: 24g
węglowodany: 146g
tłuszcz: 11g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz